Оксидант за коса
ноември 19, 2021

Какво представлява оксиданта за коса и кога точно трябва да бъде използван?

От дълги години насам всяка една жена държи много на външния си вид! За всяка жена е от изключително важно и косата ѝ да има своя перфектен външен вид. И тук не става въпрос само за добре оформената прическа на къдрици или изправена. Тук става въпрос и за цвета на косата, за здравия външен вид на всеки косъм и абсолютно всичко останало. Всяка жена трябва да избере всякакви професионални продукти за грижа за своята коса – от окислител за коса до добър шампоан.

Всяка дама обаче може да признае колко всъщност скъпо излиза ежемесечното посещение при фризьор за боядисване. Точно поради тази причина, голяма част от жените в днешно време започнаха да боядисват косите си сами в къщи. В което всъщност, няма нищо лошо – пестите пари, а и става много лесно!

Избирането на правилната професионална боя за коса е един от най-важните етапи на боядисването в домашни условия. Възможно е да играете няколко пъти на „проба-грешка“, докато откриете кой всъщност е точният цвят за вас. Но по-важно от това е да изберете щадяща боя за коса, както и правилният окислител за коса.

Какво реално представлява един окислител за коса?

Да си набавите оксидант за коса е напълно задължително условие, за боядисването ви, както в салон, така и в домашни условия. Реално този професионален оксидант е най-важната съставка, от която се нуждаете, за да стигнете до желания от вас нов цвят на косата ви. Всеки оксидант за коса реално окислява всеки един косъм и реагира с боята, нанесена върху него. Тоест този окислител за коса „отваря“ всеки кутикул, с цел да премахне дадена част от цвета на косъма, за да може той да добие новия цвят от нанесената боя. Ще намерите различни проценти от всеки оксидант за коса на пазара. В зависимост от това, колко по-голям процент изберете, толкова повече ще изсветлите цвета на косата си. Но същевременно и ще повлияете на здравината и жизнения ѝ външен вид.

Професионалните марки, като например италианската марка за козметика за коса – Alfaparf, продава отделно боята за коса от окислителя. След като закупите боя за коса и професионален оксидант, те се смесват, по предварително оказана схема, за да се получи желания краен резултат.

За да предпазите косата ви максимално е препоръчително да не мажете много от сместа с боя и окислител за коса в корените. Това е така, понеже корена на косата има нужда от много по-малко, за да поеме новия цвят. Разнесете по-голяма част от сместа върху дължината и краищата на косата ви.

Видове оксидант за коса:

3% – Volume 10

Този процент няма силата да изсветли косата ви, използва се главно за добиване на платинени цветове при вече русите коси.

6% – Volume 20

Този окислител за боя за коса е перфектен за вас, ако искате да изсветлите косата си с 1-2 тона, или нанасяте от същия цвят, с който сте в момента.

9% – Volume 30

С помощта на този процент можете да изсветлявате косата ви с до 3 нива, тоест, ако сте избрали 2-3 нива по-светъл цвят – това е точният окислител за коса за вас.

12% – Volume 40

С помощта на този окислител за коса можете да изрусите цялостно косата си. Но трябва да бъдете много внимателни, тъй като е най-силния окислител.

Окислител за коса
X