Безсулфатен шампоан
април 20, 2022
Безсулфатен шампоан

Как един безсулфатен шампоан ще помогне на косата ви да изглежда по-добре от всякога?

През последните години много нашумява употребата и желанието на дамите да използват продукти за коса без сулфати. Това е така, защото те имат много положителни ефекти върху косата, скалпа и кожата. Замисляли ли сте се обаче защо изобщо продуктите без сулфати имат благоприятни ефекти върху косата ни? 

Сега ще споделим с вас какво всъщност представлява един безсулфатен шампоан? Сулфатите са вещества, често употребявани и срещани в измивните продукти за коса, кожа, води за уста, пасти за зъби и много други. Сулфатите също така са и често срещана съставка на повечето продукти натурална козметика. Реално сулфатите имат за цел да почистят добре и да премахнат всичката мръсотия и мазнина. Продуктите с тази съставка са изключително евтини и достъпни. Лошото обаче е, че те много лесно изсушават кожата, скалпа и косата. Съществуват много теории, твърдящи, че сулфатите са канцерогенни и особено токсични – това НЕ е така. Единственото вярно нещо е, че при редовната употреба на продукти със сулфати се появяват много неблагоприятни ефекти върху косата, кожата или скалпа. Ще споделим с вас и няколко примера за случващото се с косата и скалпа при употребата на козметика за коса със сулфати:

– При коси с мазен скалп – с помощта на сулфатите се премахват замърсяванията и себума от скалпа. След това обаче скалпа се опитва да навакса с произвеждането на себум и в такъв случай косата става прекалено мазна. 

– При коси с чувствителен скалп – продуктите за коса със сулфати могат да раздразнят чувствителните скалпове, предизвиквайки раздразнения и сърбеж.

– При боядисани коси – шампоаните със сулфати имат голяма миеща сила. Това спомага за бързото премахване на цвета на косата.

– При сухи и изтощени коса – сулфатите са агресивни. Всяка една допълнителна агресия към вече изсушените коси може да влоши състоянието на косата. 

Ако вие дами имате подобен тип коса, бихме ви препоръчали да се въздържите от употребата на продукти за коса със сулфати. 

Безсулфатен шампоан за коса

А, какво всъщност представляват един безсулфатен шампоан с какво той е по-подходящ за косата? Един хубав безсулфатен шампоан за коса има същата функция и същото предназначение като шампоана със сулфати, но е с различна съставно химична структура. С течение на времето на пазара се появяват множество продукти за коса без сулфати, които доказано имат много добри резултати върху косата и скалпа. Този тип продукти, не само, че не дразнят чувствителният скалп, а и доказано повече предотвратяват омазняването на скалпа и същевременно почистват в дълбочина.

Чудите се дали е полезен един безсулфатен шампоан за боядисана коса?

Отговорът е точен и ясен – ДА! Един шампоан без сулфати е в пъти по-полезен за боядисаната коса, отколкото е един продукт със сулфати. Сравнявайки употребата на един продукт за коса със сулфати и един продукт без, може да забележите само и единствено една основна разлика:

– Продуктът без сулфати не се разпенва толкова, колкото този със сулфати. Това обаче не е проблем, понеже пяната реално е въздух, който е бил уловен от веществата, които се пенят. Това, че един продукт не се пени, обаче ме значи, че не почиства косата и скалпа добре – НАПРОТИВ.

Изводът е, че един шампоан без сулфати за коса е напълно достоен да замени своят предшественик – шампоана без сулфати. Все пак, за да сте напълно доволни от продуктите е важно да следвате няколко важни стъпки. Ето и кои са 3те полезни съвета, които искаме да споделим с вас. Те имат за цел да ви помогнат да извлечете максимално полезните качества от един продукт без сулфати.

1. Преди да нанесете продукта без сулфати е от изключителна важност обилно да намокрите косата си. Това е важно, понеже в противен случай ще ви е много трудно да разнесете продукта по косата си.

2.Важно е да използвате малко продукт, особено, ако използвате безсулфатен шампоан за мазна коса. В мислите на много хора е, че за да измият качествено косата си – те имат нужда да използват много продукт и да получат много пяна. При продуктите без сулфати не е така – дори и с малко пяна, безуслфатият продукт ще измие добре косата ви. Ако искате все пак да разпените повече, добвете повече вода, а не повече продукт.

3.Много важно е изключително обилно да изплакнете след измиване с безсулфатен шампоан

От употребата на един шампоан без сулфати могат да се извлекат много ползи. Препоръчваме на всяка една дама да опита нещо различно и без сулфати, защото гарантирано и доказано всяка една дама, особено тези, които имат мазен скалп или боядисана коса ще се влюбят в резултата.

X
Messenger Logo